Kako bismo vam omogućili najbolji korisnički doživljaj i funkcionalnost ova internetska stranica upotrebljava kolačiće (cookies). Nastavak služenja ovom internetskom stranicom znači da se slažete s upotrebom kolačića Više o kolačićima


Postupak u slučaju smrti

A. KOME SE OBRATITI U SLUČAJU SMRTI?

Kada smrt nastupi u kući potrebno je obavijestiti hitnu na broj 194, koja upućuje mrtvozornika da pregledom utvrdi činjenicu smrti, izda dozvolu za pokop umrle osobe i potvrdu o smrti.
Nakon pregleda mrtvozornika, obitelj pokojnika može nazvati dežurnu osobu na broj 098/249-103. Po pozivu obavljamo preuzimanje i prijevoz pokojnika do mrtvačnice na gradskom groblju u Rovinju i mjesta sahrane.

Kada smrt nastupi u bolnici, domovima za starije osobe i drugim ustanovama:
Obitelj pokojnika ili osoba koja skrbi o sahrani može se obratiti dežurnoj osobi na broj 098/249-103 za prijevoz pokojnika do mrtvačnice na gradskom groblju u Rovinju-Rovigno i mjesta sahrane.

B. ORGANIZACIJA SAHRANE

Organizaciju sahrane, odabir pogrebne opreme i usluga, kao i drugih detalja, obitelj pokojnika ili druga osoba koja skrbi o sahrani može obaviti u uredu na gradskom groblju u Rovinju-Rovigno, ulica Laste 15, radnim danom od 7,00 sati do 14,00 sati i svake subote od 7,00 sati do 12,00 sati ljeti, te zimi od 8,00 sati do 15,00 sati i svake subote od 8,00 sati do 13,00 sati. Za dogovor i organizaciju sahrane obavezno je prilaganje osobne iskaznice pokojnika i jedna slika.

C. KREMACIJA

Prema dogovoru, obavljamo usluge organiziranja kremacije, prijevoz do krematorija i mjesta sahrane pokojnika. Prilikom dogovora obavezno je prilaganje vežeće osobne iskaznice ili putovnice pokojnika i ugovaratelja kremacije.